Fotografia de nunta

Fotografia de nunta este un tip aparte de fotografie. In fotografiile de nunta sunt suprinse momentele ce preced petrecerea de nunta, cununia religioasa si civila, poze de la intalnirea mirelui cu mireasa, acasa la mireasa, dar si cele din timpul receptiei si cununiilor. Ca si tehnologia din spatele fotografiei, acest tip de poze facute la ceremonii speciale a evoluat de la inventarea artei fotografice de catre Joseph Nicephore Niepce si pana astazi.

La inceputurile fotografiei de nunta, aceasta nu era facuta de un fotograf profesionist, ci de cei ce participau la nunti, iar pana la finele secolului 19 nici macar nu se punea problema ca oamenii sa pozeze pentru fotografii formale de nunta in timpul ceremoniei. Dupa secolul 20, cand a aparut si posibilitatea fotografierii in culori, oamenii au inceput sa prinda gustul acestor fotografii care surprind bucuria de pe chipul nuntasilor si a mirilor, astfel ca azi nu exista nunta fara un fotograf profesionist si sute de fotografii de nunta.

In privinta tipurilor de fotografii de nunta pe care le poate pune la dispozitie un fotograf profesionist trebuie sa spunem ca ele ar putea fi impartite in cinci categorii.

Back to Portfolio